29 марта, 2022 7:04

Як нардепи голосували за заяву щодо виборів у Білорусі

Верховна рада 15 вересня ухвалила заяву щодо ситуації, яка склалася в Білорусі після президентських виборів. У заяві йдеться, що парламент не вважає вибори ні вільними, ні чесними. Вони пройшли з істотними порушеннями і не відображають реального волевиявлення громадян. Рада підтримує запровадження санкцій проти відповідальних за фальсифікацію результатів, вимагає звільнення всіх затриманих і відкидає звинувачення на адресу України. «Слово і діло» подивилося, як депутати голосували за постанову.

Постанову підтримали 228 народних депутатів, 28 виступили «проти», 21 – утримався, 68 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 151 голос «за», 4 депутати виступили «проти», 17 – утрималися, 33 – не голосували і 42 – були відсутні. «Європейська солідарність» практично всім складом проголосувала «за», один депутат не голосував і один – був відсутній.

«Батьківщина» дала 15 голосів «за», 2 – не голосували і 7 – були відсутні. Більшість депутатів від «Голосу» також підтримали постанову. У групі «За майбутнє» тільки 6 депутатів голосували «за», 9 – не голосували і 9 – були відсутні.

У групі «Довіра» заяву щодо Білорусі підтримали 7 нардепів, 2 – утрималися, 7 – не голосували і 4 – були відсутні. Позафракційні депутати дали ще 7 голосів «за», 2 були «проти», 2 – утрималися, 6 – були відсутні і один не голосував.

Жодного голосу за заяву не дала тільки «Опозиційна платформа – За життя»: половина фракції голосувала «проти», 14 депутатів не голосували і 8 – були відсутні.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» зібрало основні цифри і факти про те, що відбувається в Білорусі.

Також ми вивчили, які країни визнали Олександра Лукашенка законно обраним президентом, а які – ні.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *