17 марта, 2022 18:41

Декларації за 2019 рік: скільки грошей у міністрів

«Слово і діло» продовжує вивчати декларації українських політиків за 2019 рік. Сьогодні пропонуємо подивитися, хто в уряді Дениса Шмигаля найбагатший і найбідніший міністр (відзначимо, ми враховували тільки особисті, несімейні доходи).

Найбагатшим членом нинішнього уряду є віцепрем’єр, міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков. Його доходи за минулий рік становили 63,8 млн грн. Резніков отримав 19,6 млн грн зарплати, 367,5 тис. грн зарплати за сумісництвом, майже 30 тис. грн страхових виплат, близько 1,5 млн грн гонорарів.

Крім того, Резніков зберігав 300 тис. євро готівкою та різні суми в гривнях і валюті на банківських рахунках.

Доходи міністра розвитку економіки Ігоря Петрашка становили 53,4 млн грн. У минулому році він отримав 13,7 млн грн зарплати, понад 75 тис. грн відсотків, 1,7 млн грн доходу від відчуження рухомого майна. Також Петрашко задекларував значні суми готівкою і на рахунках.

Трохи більше 20 млн грн становив особистий дохід міністра розвитку громад Олексія Чернишова й глави МОЗ Максима Степанова. Дохід міністра внутрішніх справ Арсена Авакова за 2019-й – 14,9 млн грн.

Особистий дохід прем’єр-міністра Дениса Шмигаль за минулий рік становив 7,6 млн грн. Він отримав 2,2 млн грн зарплати від Бурштинської ТЕС, майже 230 тис. грн зарплати від Івано-Франківської обладміністрації, 925,5 тис. грн зарплати за сумісництвом. Також у нього є 155 тис. дол. готівкою і рахунок у банках.

Найнижчий дохід на 2019 рік у міністра фінансів Сергія Марченка – всього 300 тис. грн, це зарплата і пенсія.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як змінилися сімейні доходи президента Володимира Зеленського.

Також ми писали, що за 2019 рік задекларували лідери парламентських фракцій і груп: Віктор Бондар, Ірина Геращенко, Тарас Батенко, Олег Кулініч, Сергій Рахманін, Артур Герасимов, Вадим Рабінович, Давид Арахамія, Юрій Бойко, Юлія Тимошенко.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *