30 марта, 2022 22:11

Динаміка обстрілів сил ООС: 263 порушення режиму припинення вогню в червні

У Міністерстві закордонних справ попередили про загрозу нового наступу Росії в Україні: за словами Василя Боднара, спостерігається зростання військових потужностей на сході України, а також посилення військових угруповань російських військ в Криму. Обстріли на Донбасі і зараз не вщухають, за червень підконтрольні РФ бойовики 263 рази порушили режим припинення вогню. «Слово і діло» відстежило динаміку обстрілів з 8 по 30 червня.

За цей період в зоні операції Об’єднаних сил загинули 4 українських військових, 44 отримали поранення.

Одним з найбільш напружених днів в ООС було 20 червня. За добу було зафіксовано 28 обстрілів, бойовики проводили масовані обстріли на луганському напрямку. Для обстрілів використовувалися міномети калібру 82 мм і 120 мм, гармати калібру 152 мм і 122 мм, гранатомети і стрілецьку зброю. У відповідь українські військові знищили двох бойовиків і поранили трьох.

Відзначимо, що всього за червень втрати бойовиків склали 42 загиблих особи і 58 поранених. Також українські військові знищили п’ять одиниць техніки окупаційних військ: ЗІЛ, КАМАЗ, два міномети і танк.

Найбільша кількість поранених українських військових була зафіксована за 9 червня – 11 осіб при 16 обстрілах. Безповоротні втрати в зоні ООС були 13, 17-18 і 27 червня. Мінімальна кількість обстрілів на Донбасі було 23 червня – всього чотири.

Динаміку обстрілів за травень можна подивитися на нашій інфографіці.

Раніше «Слово і діло» склало динаміку порушень перемир’я на Донбасі за рік президентства Володимира Зеленського.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *