29 марта, 2022 6:57

Дослідження: лише половину рішень у Раді «Слуга народу» могла би ухвалити без опозиції

Давид Арахамія недавно пояснив, чому з фракції «Слуга народу» не виключають скандальних мажоритарників, які псують імідж партії. За його словами, втрата кількох депутатів обернеться втратою монобільшості, і фракція буде змушена йти з кимось в коаліцію. Однак, навіть маючи можливість забезпечити ухвалення рішень в парламенті одноосібно, у «Слуги народу» це не завжди виходить. «Слово і діло» підрахувало, за скільки ухвалених рішень фракція монобільшості дала більше 225 голосів.

За нашими підрахунками, за час роботи IX скликання у Верховній раді було 4 тисячі 970 голосувань. Сюди входять голосування за всі законопроекти, постанови, поправки, голосування за перерви, направлення ініціатив на доопрацювання тощо.

Ухвалено було 2 тисячі 106 рішень. З них 1 тисяча 82 рішення (51%) можна було ухвалити тільки силами «слуг народу»: вони дали більше 226 голосів і в такий спосіб вже самі забезпечили позитивне голосування.

Ще 1 тис. 24 рішення (49%) не були б ухвалені, якщо депутати з інших фракцій та груп не дали б свої голоси.

Нагадаємо, в травні «Слово і діло» проаналізувало, як при голосуваннях у Верховній раді досягається ситуативна більшість.

Раніше ми писали, які фракції і групи подали найбільше законопроектів і постанов і скільки з них було ухвалено.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *