15 марта, 2022 10:42

Квартири і мільйони готівкою: що за 2019 рік задекларував Давид Арахамія

1 червня закінчився термін подачі електронних декларацій. Нарешті, суспільство зможе побачити, «чим багаті» народні обранці та чиновники. Сьогодні «Слово і діло» розібралося, що за 2019 рік задекларував глава парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Зарплата Арахамії за минулий рік становила 157,3 тис. грн, дохід від підприємницької діяльності – 4,7 млн грн, дохід від відчуження рухомого майна – 870 тис. грн, відсотки – 9,1 тис. грн, матеріальне благо з оплати витрат на участь вунавчанні – 22,3 тис. грн, дохід від відчуження нерухомого майна – 3,3 млн грн, дохід від надання майна в оренду – 18,2 тис. грн.

Крім того, на банківських рахунках депутата було 300,3 тис. грн і 26,4 тис. дол. Значні суми він зберігав готівкою: 8 млн грн, 900 тис. дол. І 200 тис. євро. Третім особам Арахамія позичив 698 тис. грн. Із цінного майна в нього було троє наручних годинників (Breguet, Rolex, Breitling).

Також Арахамія станом на минулий рік володів 4 земельними ділянками та дачним будинком у Київській області, двома квартирами і 3 нежитловими приміщеннями.

У власності членів сім’ї депутата (у нього є дружина Вікторія й шестеро дітей) земельна ділянка, 4 квартири й житловий будинок. У самого Арахамії автомобіля немає, а його дружина їздила на Mersedes-Benz.

На Вікторію Арахамію задекларовані три набори ювелірних прикрас (кільця, сережки, підвіска, браслети), троє наручних годинників.

Доходи членів сім’ї за 2019 рік становили: від відчуження рухомого майна – 1,3 млн грн, допомога при народженні дитини – 2,3 тис. грн, виплати соціального фонду – 24,1 тис. грн, дохід від надання майна в оренду – 99,8 тис. грн. На банківських рахунках було всього 8 грн, 9 дол. і 2 євро.

У Вікторії Арахамії є акції «Глобал Бей Венчур Лімітед», зареєстрованої на Сейшельських Островах.

Нагадаємо, раніше ми писали, що за 2019 рік задекларували інші лідери парламентських фракцій і груп: Віктор Бондар, Ірина Геращенко, Тарас Батенко, Олег Кулініч, Сергій Рахманін, Артур Герасимов, Вадим Рабінович і Юрій Бойко.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *