29 марта, 2022 7:19

Місцеві вибори близько: як виконує обіцянки мер Хмельницького Олександр Симчишин

25 жовтня 2020 року українці обиратимуть місцеву владу, в тому числі й нових мерів. «Слово і діло» розбиралося, хто вже заявив про свої амбіції балотуватися на посаду міського голови Хмельницького або проявив політичну активність у цьому напрямі. Також пропонуємо подивитися, як виконує обіцянки мер Хмельницького.

Олександр Симчишин став мером Хмельницького 17 листопада 2015 року і за цей час дав чимало обіцянок – 178, включаючи передвиборчі програмні. Зі всіх обіцянок Симчишин виконав 115 (64 % ), провалив 17 (10 %) та ще 46 має реалізувати.

Виконав мер обіцянку від 8 березня 2018 року про те, що особисто перевірятиме якість харчування в дитсадках.

«На разі особисто моніторю якість харчування в дитсадках. Приїжджаю без попередження, обираю дитсадки абсолютно випадково. Вже відвідав дошкільні навчальні заклади № 36, 35, 47, 34, 56, 28, 21, НВО 1. Ситуація різна. Продувжуватиму далі», – написав Симчишин на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомили «Слово і діло» у виконкомі Хмельницької міськради міський головв особисто перевіряв якість харчування в дитсадках у квітні, травні, вересні та жовтні 2018 року.

У 2019 році перевірки проводилися в усіх закладах дошкільної освіти як особисто міським головою так і спеціалістами Департаменту освіти та науки. За результатами перевірок вирішили покращити якість харчування та оновити меню.

Провалив за термінами Симчишин обіцянку до кінця 2017 року створити новий сучасний притулок для собак з можливістю їхньої стерилізації, який буде розрахований приблизно на 450 тварин.

Протягом 2017 року місто встигло виділити 300 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації, а також виділити та відвести земельну ділянку під будівництво.

Місцеві вибори-2020: як голосуватимемоХто з виборців отримає п’ять бюлетенів, а кому видадуть тільки два? Відмінністю виборів, що пройдуть 25 жовтня, стануть бюлетені нового зразка та голосування за відкритими списками. 4 вересня 2020, 10:41

За термінами мер не вклався, але наступного року на будівництво першої черги притулку в бюджеті Хмельницького передбачили 5000 тис. грн. Як повідомили «Слово і діло» у виконкомі хмельницької міськради, у січні 2019 року, плани щодо створення притулку для собак ще перебували в процесі реалізації.

Не склалося у мера з термінами щодо здачі в експлуатацію дитячого садочка в мікрорайоні Лезневе. Спочатку Симчишин обіцяв, що заклад буде готовий у 2019 році: «Будівництво садочку ми розпочали у 2016 році. Зараз там заливається фундамент. Ну, але ми об’єкт здамо у 2019 році. Лезневчани, я думаю, підуть в дитячий садочок», – сказав він влітку 2018 року.

У червні 2020 року – уточнив, що відкриття садочку заплановано вже на вересень 2020 року.

Виконав міський голова Хмельницького обіцянку відремонтувати 100 прибудинкових територій.

«З двору по Старокостянтинівському шоссе, 11 стартував сезон капітальних ремонтів прибудинкових територій. Заплановано щонайменше 30 прибудинкових відремонтувати капітально та майже 100 – капітальним ремонтом», – написав Симчищин в соцмережі.

У Хмельницькій міськраді нам повідомили, що з квітня 2018 року по грудень 2019 року відремонтовано 146 прибудинкових територій, 100 — поточно, 46 – капітально.

Як і обіцяв мер, в місті запровадили картку хмельничанина-пільговика. За допомогою такої картки жителі міста використовують пільги на проїзд у транспорті. У пресслужбі виконкому міськради влітку 2020 року картки хмельничанина-пільговика видаються мешканцям міста органами соцзахисту, а в комунальному транспорті розміщені спеціальні валідатори. Загалом картки вже отримало понад 24 тис. містян.

При цьому мер провалив обіцянку придбати тролейбуси на автономному ходу в 2018 році. У березні він повідомив, що придбання дуобусів для міста відкладається.

«Ми взяли паузу і я переконаний, що зробили абсолютно правильно тому, що покращуються характеристики дуобусів. Ми планували, що це буде 15 км на автономному ходу, тепер це 20 км. Я думаю, якщо ми ще рік потерпимо то будемо мати 25-30 км можливості руху на автономному ходу», – пояснив він.

У звіті міського голови Олександра Симчишина від 30 листопада 2018 року йдеться, що розпочата процедура придбання 5 нових тролейбусів і 5 тролейбусів з автономним ходом та 10 великогабаритних автобусів. Загалом придбано 19 тролейбусів та 3 капітально відремонтовано.

Щодо обіцянок, які Симчишин ще має реалізувати є й довготермінові. Так, три роки тому мер обіцяв відкрити КП «Міжнародний аеропорт Хмельницький». Аеропорт перебуває у власності обласної влади. Симчишин висловив готовність перевести аеропорт у міську комунальну власність та разом з інвесторами оновити і запустити летовище.

На це голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук заявив, що правильним рішенням буде «заморозити» аеропорт Хмельницького та шукати інвестора, а не віддавати його місту.

У листопаді 2019 року аеропорт підключено до електромережі, у березні 2020-го – видано посвідчення про допуск до експлуатації злітно-посадкового майданчика для малих повітряних суден.

Ще одна обіцянка мера має всі шанси бути проваленою. Також три роки тому Симчишин повідомив про намір побудувати сміттєпереробне підприємство для виготовляти біопалива.

23 лютого 2017 року міська влада презентувала громадськості програму «Розумне довкілля», якою передбачено до 2020 року збудувати підприємство з переробки твердих побутових відходів. Передбачалося, що тільки 10% відходів надходитимуть на полігон, а решта мала б перероблятися.

КП «Спецкомунтранс» та відділу енергоменеджменту доручили розробити та подати на затвердження виконкому Хмельницької міськради конкурсну документацію для проведення конкурсу щодо дегазації полігону твердих побутових відходів. У звіті міського голови Олександра Симчишина за 2018 рік зазначено, що стартував процес виготовлення ПКД для сміттєпереробного комплексу. Виготовлено техніко-економічне обґрунтування будівництва комплексу сміттєпереробки.

Восени минулого року міськрада підкорегувала бюджет міста та виділила додаткові кошти на придбання земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як виконують свої обіцянки мер Києва Віталій Кличко, мер Львова Андрій Садовий, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Дніпра Борис Філатов, мер Одеси Геннадій Труханов, мер Вінниці Сергій Моргунов, мер Івано-Франківська Руслан Марцінків, мер Житомира Сергій Сухомлин, мер Ужгорода Богдан Андріїв, мер Чернігова Владислав Атрошенко, мер Запоріжжя Володимир Буряк, мер Рівного Володимир Хомко, мер Сум Олександр Лисенко, мер Черкас Анатолій Бондаренко, мер Кропивницького Андрій Райкович.

Також ми розповідали про основних претендентів на посаду мерів Києва, Харкова, Дніпра, Львова, Одеси, Вінниці, Івано-Франківська, Житомира, Ужгорода, Чернігова, Запоріжжя, Рівного, Сум, Черкас, Кропивницького.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *