28 марта, 2022 2:56

Пандемія коронавірусу: скільки триває карантин у різних країнах світу

У світі зараз налічується близько 4,5 млн хворих на коронавірус. Більшість країн запровадили карантин у середині березня, і зараз, коли темпи зараження почали знижуватися, потроху послаблюють обмеження. «Слово і діло» пропонує подивитися, скільки триває карантин у різних країнах світу.

У Китаї загальнонаціональний карантин не оголошували. Однак 23 січня влада закрила місто Ухань, де був зафіксований перший спалах коронавірусу, цю дату й можна брати за точку відліку. Отже, в Китаї карантин триває вже понад сто днів.

В Ухані обмеження зняли на початку квітня: у місті запустили громадський транспорт, відновили залізничне сполучення, дозволили виїзд. Кілька днів тому в місті відкрилися школи. Тепер локальний спалах коронавірусу зафіксований у провінції Цзілінь, у деяких її містах запроваджено обмеження на транспортне сполучення й роботу громадських місць.

Близько двох місяців діє карантин в Італії, Данії, України, Норвегії, США, Іспанії, Молдові та деяких інших країнах. В Італії, яка певний час була на першому місці у світі за кількістю заражених, карантин вже почали послаблювати: відновлюється робота виробництв, людям можна пересуватися по регіонах, бари й ресторани будуть обслуговувати клієнтів на винос.

Не всі країни, які запровадили карантин у березні, вирішили його послабити. Наприклад, на Філіппінах нещодавно всі суворі обмеження продовжили. У країні діє заборона на пересування транспорту, здійснюється контроль за постачанням продовольчих і медичних товарів, вулиці патрулюють військовослужбовці. У Марокко загальнонаціональний карантин продовжили до 20 травня: заборона на пересування громадян, закриті школи, мечеті, заборонений в’їзд до країни. У Панамі оголошений безстроковий карантин.

Саудівська Аравія запровадила карантин через коронавірус лише 6 квітня і вже послаблює його. Зокрема, скоротять тривалість комендантської години та відкриють торговельні центри.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, як країни готуються до відкриття туристичного сезону.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *