17 марта, 2022 10:38

Проєкт бюджету-2021: які витрати зростуть більш ніж удвічі

«Слово і діло» продовжує розбирати по цифрах проєкт державного бюджету на 2021 рік. Нагадаємо, поки доходи в ньому закладені на рівні 1 трлн 71 млрд грн, а витрати – 1 трлн 331 млрд. Суми значні, проте навіть не на всі грандіозні обіцянки президента Володимира Зеленського вистачає. При цьому витрати за деякими статтями зросли більш ніж удвічі.

На наступний рік закладена значна сума на підготовку національних збірних України до Паралімпійських і Дефлімпійських ігор. Обидва змагання пройдуть у 2021 році, на підготовку виділено 2,4 млрд грн (на цей рік було 50,8 млн). Також збільшують фінансування розвитку спорту серед людей з інвалідністю – з 417,8 млн до 1,1 млрд грн.

Більше бюджетних грошей у наступному році отримає Міністерство цифрової трансформації. Зокрема, на електронне урядування передбачено 933 млн грн порівняно з 30,8 млн цього року. Фінансування національної програми інформатизації збільшать із 73,6 млн до 602 млн грн.

Зростуть видатки на Міністерство реінтеграції окупованих територій. На грошові компенсації людям, чиї будинки або квартири були зруйновані через російську агресію, передбачено 114 млн грн (на цей рік було всього лише 20 млн).

Удвічі більше коштів передбачили на виготовлення державних нагород та пам’ятних знаків – 26,6 млн грн. У два з половиною рази зростуть видатки на фінансування статутної діяльності політичних партій – до 697,1 млн грн.

Нагадаємо, «Слово і діло» проаналізувало, як у проєкті бюджету-2021 змінилися основні показникипорівняно з поточним роком, а також на що і в якому обсязі планують витрачати бюджетні кошти.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *