16 марта, 2022 18:24

Підсумки роботи Ради: скільки законопроектів ухвалено за тиждень

Верховна рада, нарешті, після карантину провела перший повноцінний робочий тиждень. Він пройшов досить продуктивно, зокрема, депутати призначили нових міністрів, заслухали звіт міністра внутрішніх справ. «Слово і діло» порахувало підсумки роботи парламенту за цей тиждень в цифрах.

Всього народні депутати проголосували 14 постанов. Серед них про призначення Олександра Ткаченка міністром культури, а Ольгу Стефанішиної – віцепрем’єром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Також за тиждень було проголосовано 34 законопроекти: 16 – за основу та 18 – в цілому.

Так, у другому читанні був ухвалений закон про «злодіїв в законі». Він передбачає, що створення злочинної організації, керівництво такою організацією або її структурними частинами караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Участь в ній – позбавленням волі на строк від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Крім того, Верховна рада внесла зміни до Кодексу про процедури банкрутства. Мета закону – усунути недоліки Кодексу і не допустити відкриття проваджень у справах про банкрутство органів державної влади, місцевого самоврядування, бюджетних установ і організацій з метою недопущення порушення Конституції.

Відзначимо, з 18 травня по 5 червня в парламент внесли 77 постанов та 115 законопроектів (з них 26 – альтернативні).

Нагадаємо, на наших інфографіках можна подивитися, як народні депутати голосували за призначення в уряд Ольги Стефанішиної та Олександра Ткаченка.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *