29 марта, 2022 7:34

Рада звільнила голову АМКУ: як голосували депутати

Верховна рада звільнила Юрія Терентьєва з посади голови Антимонопольного комітету України. Відповідну заяву він зробив 1 липня, наступного дня відкликав її, однак профільний комітет все одно заяву розглянув і вніс до порядку денного сесії. Сьогодні Терентьєв вирішив анулювати документ про відкликання заяви. «Слово і діло» подивилося, хто як голосував за відставку глави АМКУ.

Постанову підтримали 226 народних депутатів, 53 виступили «проти», 63 – не голосували.

«Слуги народу» дали тільки 183 голоси «за», 5 – утрималися, 17 – не голосували і 43 – були відсутні. «Опозиційна платформа – За життя» підтримала постанову 23 голосами, 14 – не голосували і 7 – були відсутні. Група «Довіра» дала 10 голосів, «За майбутнє» – лише 6 (більшість депутатів утрималися або не голосували). Ще 4 голоси було від позафракційних депутатів.

«Європейська солідарність» не підтримала звільнення Терентьєва: 18 депутатів утрималися, 5 – не голосували, 4 – були відсутні. У «Батьківщині» 11 нардепів були відсутні на голосуванні, 7 – не голосували і 6 – утрималися. У фракції «Голос» більшість нардепів утрималися.

Відзначимо, Юрій Терентьєв обіймав свою посаду з травня 2015 року.

Нагадаємо, 3 липня Верховна рада також звільнила Якова Смолія з посади голови Національного банку України.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *