17 марта, 2022 10:38

Рада легалізувала гральний бізнес в Україні: як голосували нардепи

Верховна рада ухвалила в другому читанні закон про легалізацію грального бізнесу в Україні. Отже, законним буде випуск і проведення лотерей, проведення азартних ігор у казино і через інтернет, букмекерська діяльність, проведення ігор у залах гральних автоматів, ігри в покер онлайн. «Слово і діло» пропонує подивитися, як розподілилися голоси в залі.

Закон підтримали 248 народних депутатів, 95 виступили «проти», 17 – утрималися, 27 – не голосували.

«Слуга народу» практично забезпечила ухвалення позитивного рішення – 224 голоси «за», один «проти», 7 – утрималися, 4 – не голосували і 12 – були відсутні. Група «Довіра» практично у повному складі підтримала закон – 18 голосів «за» з 20. Ще 4 голоси було від групи «За майбутнє» та два голоси від позафракційних депутатів (7 виступили «проти», 6 – були відсутні, 2 – утрималися).

Практично вся фракція «Європейська солідарність» голосувала «проти» – 24 голоси з 27. В «Опозиційній платформі» 24 нардепи виступили «проти», 2 – утрималися, 13 – не голосували і 5 – були відсутні. Більшість депутатів від «Батьківщини» теж голосували проти легалізації азартних ігор. У «Голосі» 13 нардепів виступили «проти», один не голосував і 5 – були відсутні.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що передбачає законопроект про легалізацію грального бізнесу.

Також «Слово і діло» розібралося, як гральний бізнес регулюється в країнах світу.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *