17 марта, 2022 10:38

Рада призначила Ткаченка міністром культури: хто підтримав рішення

Верховна рада призначила Олександра Ткаченка (депутат від «Слуги народу») міністром культури і інформаційної політики України. «Слово і діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

Постанову про призначення Ткаченка підтримали 263 народні депутати, 55 – голосували «проти», 44 – утрималися, 27 – не голосували.

«Слуги народу» дали 229 голосів «за», двоє утрималися, 4 – не голосували і 13 – були відсутні. Група «За майбутнє» дала 12 голосів «за», 4 – утрималися, 5 – не голосували і один був відсутній. Група «Довіра» практично всім складом підтримала постанову. Ще 8 голосів дали позафракційні депутати.

В «Опозиційній платформі – За життя» 30 депутатів проголосували «проти» призначення Ткаченка, 10 – не голосували і 4 – були відсутні. Більшість членів фракції «Європейська солідарність» також виступили «проти».

У «Батьківщині» 15 депутатів утрималися, один не голосував і 8 – були відсутні. Практично всі члени фракції «Голос» утрималися під час голосування.

Нагадаємо, на нашій інфографіці можна подивитися, як народні депутати голосували за призначення віцепрем’єром Ольги Стефанішиної.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *