17 марта, 2022 10:38

Рада ухвалила в першому читанні законопроект про референдум: як голосували нардепи

Верховна рада ухвалила в першому читанні законопроект Володимира Зеленського про народовладдя через всеукраїнський референдум. Законопроекти про референдум авторства Юлії Тимошенко та Василя Німченка депутати не підтримали. «Слово і діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі за президентську ініціативу.

Законопроект підтримали 252 народні депутати, 41 – «проти», 53 – утрималися, 31 – не голосував.

«Слуги народу» дали 228 голосів «за», троє не голосували і 17 – були відсутні. Практично в повному складі «за» проголосувала група «Довіра», тільки один депутат не голосував. Позафракційні депутати дали 5 голосів, 7 осіб утрималися, 2 не голосували і 7 – були відсутні.

В «Опозиційній платформі – За життя» 8 нардепів виступили «проти», 18 – утрималися, 10 – не голосували і 8 – були відсутні. Більша частина фракції «Європейська солідарність» голосувала «проти» (17 депутатів), 5 – не голосували і 5 – були відсутні. «Батьківщина» практично всім складом утрималася.

Два голоси «за» дала група «За майбутнє», 10 депутатів утрималися, 8 – не голосували і двоє – були відсутні. У «Голосі» тільки один депутат виступив за президентський законопроект, 16 депутатів були «проти», 3 – були відсутні.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» розібралося, що передбачає президентський законопроект про референдум.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *