17 марта, 2022 10:40

Смолій звільнений з поста голови Нацбанку: як голосували нардепи

Верховна рада звільнила Якова Смолія з посади голови Національного банку України. Нагадаємо, що заяву про відставку Смолій написав сам, мотивуючи її постійним політичним тиском. «Слово і діло» пропонує подивитися, як розподілилися голоси в залі.

Постанову підтримали 286 народних депутатів, 43 виступили «проти», 11 – утрималися, 29 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 211 голосів «за», 3 голосували «проти», 5 – утрималися, 6 – не голосували, 23 – були відсутні. У групі «Довіра» 18 з 20 членів голосували «за», у групі «За майбутнє» – 17 з 24 депутатів були «за».

В «Опозиційній платформі – За життя» звільнення Смолія підтримали 22 нардепи, 12 – не голосували і 10 – були відсутні. Від «Батьківщини» було 13 голосів «за», 4 – не голосували і 7 – були відсутні. Ще п’ять голосів дали позафракційні депутати.

У фракції «Голос» практично всі депутати голосували проти відставки Смолія. В «Європейській солідарності» 22 нардепи – «проти», 5 – були відсутні.

Нагадаємо, про те, що Смолій написав заяву, стало відомо 1 липня. «Протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. Це унеможливлює ефективне виконання мною як головою покладених на мене обов’язків», – заявив він.

За інформацією ЗМІ, на посаду нового голови Національного банку України розглядаються три кандидатури.

Проверьте

В Україні запровадили режим НС: як парламент голосував за рішення

У всіх областях України, крім Донецької та Луганської, з 24 лютого запроваджується режим надзвичайного стану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *