15 марта, 2022 11:09

Глава УГКЦ закликав владу розпочати політичний карантин

Святослав порадив можновладцям не піддаватися спокусі здійснювати переслідування проти політичних опонентів, прикриваючись карантином, і не ухвалювати рішення, які можуть викликати суспільний протест

Блаженнійший Святослав закликав владу не ухвалювати під час карантину сумнівних рішень і не здійснювати переслідування та репресії проти опонентів

Оголосити політичний карантин в Україні закликав владу Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав під час Літургії у Патріаршому соборі Воскресіння Христового. Він порадив можновладцям не піддаватися спокусі здійснювати переслідування проти політичних опонентів, прикриваючись карантином, і не ухвалювати рішення, які можуть викликати суспільний протест.

«Звертаюся до нашої влади різних рівнів. У вас сьогодні тяжкий час. Ви мусите часом приймати надзвичайно складні непопулярні рішення, створюєте кризові штаби, аби швидко реагувати на нові виклики. Знайте, що ваша Церква є разом з вами. Але водночас закликаю вас – оголосіть політичний карантин в Україні. Не приймайте в момент такого болю, страждання людей тих рішень, які потребують всенародного обговорення, загальної суспільної дискусії. Не приймайте таких рішень, які можуть створювати суспільну напругу. А ще більше – не піддавайтеся спокусі при помочі карантинних заходів здійснювати переслідування або репресії по відношенню до ваших політичних опонентів», – наголосив Блаженнійший Святослав.

Він закликав усіх до єдності та взаємопідтримки у ці складні для всього світу часи. «Давайте перед обличчям смертельної небезпеки залишимо все те, що нас роз’єднує. І об’єднаємося у служінні нашим людям», – наголосив Глава УГКЦ.

Як повідомлялося, патріарх затвердив тексти нових молитов, створених у зв’язку із загрозою поширення коронавірусної інфекції. При цьому в них не згадується безпосередньо коронавірус.

Раніше Московська церква в Україні наказала усім монастирям бити у дзвони, аби зупинити коронавірус.

Нагадаємо, 18 березня Українська помісна церква затвердила текст молитви від коронавірусу.

До відома, Помісна церква закликала відкласти будь-які парафіяльні заходи до завершення карантину.

Також столичний міський голова Віталій Кличко закликав усі церкви в Києві припинити богослужіння.

Проверьте

Рынок земли в Украине: чернозем на вывоз?

Рынок земли в Украине: чернозем на вывоз? В Раде наступил финальный этап подготовки к дерибану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *