29 марта, 2022 8:52

Окупанти змушували українців голосувати за поправки до російської конституції: заява Денісової

Громадян України, яких незаконно утримують на території Російської Федерації та тимчасово окупованого Криму, представники російської влади змушували голосувати за поправки до конституції. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Отримала інформацію, що керівництво деяких установ системи Федеральної служби виконання покарань Росії змушує українських політв’язнів голосувати на всеросійському референдумі, оскільки вважає їх громадянами Росії. Над тими хто відмовився «ставити галочку» у бюлетені – здійснюється психологічний тиск. Закликаю представників міжнародних правозахисних організацій, застосувати всі наявні важелі впливу аби змусити країну-агресора дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права та зупинити репресії громадян України, які стали жертвами окупації», — написала Денисова.

Вона нагадала, що відповідно до статті 45 IV Конвенції про закони і звичаї війни на суходолі та додаток до неї: Положення про закони і звичаї війни на суходолі від 1907 року – забороняється примус населення окупованих територій до присягання на вірність державі-окупанту.

Нагадаємо, як повідомляла група ІС, раніше СБУ отримала списки організаторів незаконного голосування за Конституцію РФ в Криму.

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

Проблемы реформы здравоохранения: почему врачи массово уезжают из Украины

Проблемы реформы здравоохранения: почему врачи массово уезжают из Украины Украинская властно-олигархическая верхушка во все периоды …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *