14 марта, 2022 15:16

Правоохоронці викрили підпільний цех з виготовлення дезінфікуючих засобів (фото)

Служба безпеки України блокувала на Волині виготовлення контрафактних дезінфікуючих засобів у промислових масштабах на мільйони гривень.

Оперативники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави в економічній сфері СБ України спільно з управлінням СБУ у Волинській області викрили протиправний механізм виготовлення та продажу по всій території країни фальсифікованих антисептичних препаратів.

За версією слідства органів безпеки, ділки налагодили підпільне виробництво лікарського дезінфікуючого засобу відомого бренду. Експерти засвідчили, що нелегально виготовлений лікарський засіб не виконував противірусної дії. Його використання могло заподіяти шкоду життю та здоров’ю населення і призвести до непрогнозованих тяжких наслідків, зокрема пришвидшення поширення вірусних інфекцій.

У межах операції правоохоронці затримали на виїзді з Луцька вантажівку, яка перевозила фальсифікат на суму понад 2 мільйони гривень, зокрема майже тонну контрафактної антисептичної продукції. Під час проведення слідчих дій за місцем виробництва фальсифікатів, виявили велику кількість сировини для виготовлення контрафактних лікарських препаратів, а також гігієнічних засобів відомих європейських брендів, порожню тару, баки, обладнання для розливу.

Наразі слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст. 204, ч. 2 ст. 199 та ч. 2 ст. 321-1 Кримінального кодексу України. Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, тривають невідкладні слідчі дії, вирішується питання про арешт вилученого майна, застосування запобіжних заходів щодо затриманих осіб та оголошення їм про підозру. 

Нагадаємо, поліція Прикарпаття штрафуватиме за поширення неправдивих чуток у мережі.

Проверьте

Рынок земли в Украине: чернозем на вывоз?

Рынок земли в Украине: чернозем на вывоз? В Раде наступил финальный этап подготовки к дерибану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *