16 марта, 2022 7:36

У Франківську волонтери роздають продуктові набори потребуючим (відео)

Продуктові набори в Івано-Франківську розвозять небайдужі громадської організації “Спілка волонтерів Прикарпаття”. З 19-го березня вони діляться товарами з незахищеними верствами населення.

Франківка Катерина Поступайло – одна з тих, які отримали продуктовий набір від волонтерів. Жінка розповідає, що така допомога її сім’ї потрібна, як ніколи.

“Бачите, чоловік який старенький, після операції, і я – інвалід першої групи. Я дійсно потребую цього під час карантину. Два місяці тому ми впродовж місяця разом лежали у лікарні, а зараз якось полегенько справляємося самі. А так – тяжко, на двір не можна йти. Чоловік боїться заразитися, бо масок/рукавиць немає. Як зайти в магазин?» – розповідає Катерина Поступайло.

Також волонтери побували у квартирі Магдалини Конів. Жінка каже, що якби ще мала маску, то б вийшла на трохи у магазин, а так нема, то ж сидить у хаті та нікуди не йде. 

“Прожити зараз неможливо. Як є така можливість, то дякую, що допомагають, а так мусила б обходитися без цього. Я увесь тиждень нікуди не виходила”, – каже Магдалина Конів, яка отримала набір від волонтерів.

Продуктові набори від волонтерів вже отримали понад 15-ть людей. Там товари першої необхідності: крупи, макарони, чай. Однак масок та антисептиків немає. 

“Гостра потреба є саме в антисептиках і захисних масках. Люди телефонують, запитують, що ми їм привезем – і додають: а чи є у вас маски, антисептики? Антисептики ми вже закупили за власні гроші. Зараз треба їх розлити у невеликі ємності, щоб люди могли використовувати. А масок у нас поки нема”, – каже співзасновник “Спілки волонтерів Прикарпаття” Анатолій Пилип.

За словами голови “Спілки волонтерів Прикарпаття” Ігоря Лукиніва, волонтери не витратили жодних коштів на закупівлю наборів, які роздають. 

“У нас є залишки, які не відвезли на Схід. Ми мали туди їхати, але оскільки усе закрито та не пускають, то створили штаб допомоги людям з інвалідністю, похилого віку. Їх закликають не ходити по місту. Ми розуміємо, що вони не можуть вийти у магазин, бо бояться”, – каже голова “Спілки волонтерів Прикарпаття” Ігор Лукинів.

Нагадаємо, франківський обласний центр громадського здоров’я шукає волонтерів.

Проверьте

Рынок земли в Украине: чернозем на вывоз?

Рынок земли в Украине: чернозем на вывоз? В Раде наступил финальный этап подготовки к дерибану …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *