15 марта, 2022 7:44

Захист Антоненка заявляє, що зміг ознайомитися з матеріалами справи на п’ятий день

Захист Антоненка заявляє, що зміг ознайомитися з матеріалами справи на п’ятий день

Керівник юридичної фірми “Сенс Консалтинг”, долученої до захисту Андрія Антоненка, якого підозрюють у причетності до вбивства Павла Шеремета, заявив, що захист отримав змогу побачити матеріали справи після їх відкриття на п’ятий день.

Про це керівник “Сенс Консалтинг” Леонід Маслов заявив в інтерв’ю «Бабелю».

«На п’ятий день після відкриття матеріалів справи ми нарешті отримали змогу хоч щось побачити. Нам показали три томи в багажнику машини біля ізолятора тимчасового тримання. Це були копії справи жахливої якості. Більше того, в тих трьох томах — загальна інформація, яка до Антоненка жодного стосунку не має», – сказав Маслов.

За його словами, «ми сфотографували ті томи і розписалися в цьому, але ми оскаржуємо такий спосіб ознайомлення та таку якість матеріалів і вимагатимемо, щоб нам надали всі 38 томів справи і переписали цифрові матеріали на наш носій». «Через те, що нам вчасно не надали матеріали справи, ми не змогли довести, що підстав залишати Антоненка і Кузьменко під вартою немає. Сторона обвинувачення подала клопотання (щодо продовження арешту – ред.) із порушенням строків.

Згідно з практикою Європейського суду з прав людини, такі порушення — підстава для відмови у клопотанні. Тобто суддя ухвалив рішення всупереч практиці ЄСПЛ, і це робить ув’язнення незаконним», – зазначив Маслов.

Читайте также: Украинцы за три часа собрали 168 тысяч для залога за Яну Дугарь

Проверьте

Президент Зеленский заявил, что шахтеры получили зарплату за октябрь и ноябрь

Долги по зарплатам шахтерам за октябрь-ноябрь уже перечислены на шахты. Об этом заявил президент Владимир …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *