13 марта, 2022 15:02

За час карантину банда поплічника колишнього смотрящего за Лук’янівським СІЗО здійснила 7 нападів на Київщині

За час карантину банда поплічника колишнього смотрящего за Лук’янівським СІЗО здійснила 7 нападів на Київщині

28 травня 2020 року співробітники управління карного розшуку ГУНП в Київській області за процесуальним керівництвом прокуратури регіону та залученням біців КОРД і спецпризначенців здійснили затримання п’ятьох учасників банди, яку очолював кримінальний авторитет Сергій Стягов на прізвисько «Буба». Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info та підтверджується офіційним повідомленням відділу комунікації поліції Київщини.

З його тексту випливає, що угрупованню на чолі з «Бубою» закидають щонайменше 11 випадків розбійних нападів на підприємства із загальною сумою завданих збитків на 1 млн. грн.

Відомо, що перший епізод відповідних звитяг зловмисників датується 3 січня 2020 року. А найбільшу інтенсивність діяльності вони розвинули після оголошення загальнонаціонального карантину через поширення COVID-19. З цього часу вони «встигли» здійснити сім нападів.

В поліції зазначають, що майже півроку вирахувати та знешкодити розбійників не видавалося можливим через засоби конспірації, якими користувалися учасники банди. Мовляв, вони не тільки ретельно готувалися до кожної справи, прораховували шляхи відходу, а й за допомогою перук та накладних борід змінювали свою зовнішність та щоразу використовували різні транспорті засоби. Коли ж зухвальці опинялися на місці злочину, то діяли за типовою схемою — спочатку нападали на охоронців підприємств та зв’язували їх, після чого з погрозами використання зброї знаходили сейфи/платіжні термінали та викрадали звідти готівку.

Під час обшуків у Стягова та його попілчників було виявлено значну кількість зброї, пластид, димові шашки, кастети, ломи, наркотичні речовини, грошові кошти тощо.

Читайте также: Полиция объявила план-перехват лишь спустя несколько часов после перестрелки в Броварах

П’ятьом затриманим фігурантам на чолі з «авторитетним» організатором оголошено про підозру в бандитизмі (ст.257 КК УКраїни) та скоєнні розбійних нападів (ч.4 ст.187 КК України). Наразі очікується обрання їм запобіжних заходів, де правоохоронці наполягатимуть на взятті чоловіків під варту.

За інформацією джерел Dетектив-Info, мова йде про:

— 23-річного Олександра Кудлая; — 27-річного Олексія Тоткайло, 35-річного Юрія Лазнюка, 38-річного Олександра Ромащенка, що раніше вже притягалися до відповідальності за насильницькі злочини; — самого «Бубу», за плечима якого ще до часів Євромайдану було два строки відбування покарання за розбійний напад (ч.3 ст.187 КК України), крадіжку (ч.5 ст.185 КК України) та нанесення тілесних ушкоджень (ч.1 ст.125 КК України). Навесні 2015 року Стягова разом було затримано знову — цього разу як організатора банди, члени якої скоїли серію крадіжок, зухвалих розбійних нападів на АЗС та приватні оселі на території столиці й Київщини.   

Разом із «Бубою» тоді обвинувачення по справі було висунуто Євгену Мешкевичу, Віктору Косу, Олегу Верещаці та Альберту Хуснулліну, який після потрапляння до стін Київського СІЗО №13 з 2016 року вважався так званим «смотрящим» за установою від верхівки злочинної спільноти. Наприкінці листопада 2019 року, як вже зазначалося на сторінках Dетектив-Info, вироком Броварського міськрайонного суду Київської області п’ятірку зухвальців було визнано винними. А але одночасно — звільнено з-під варти через відбуття призначеного покарання.

(Затримання 28 травня 2020 року Сергія Стягова)

З того моменту сплинуло рівно півроку, після чого «Буба» знову ризикує на тривалий час опинитися за ґратами. Якщо під час обрання запобіжних заходів «авторитету» та членам його угруповання слідчий суддя пристане на аргументи силовіків, вже в неволі п’ятірка членів банди Стягова зможе привітатися зі своїм шостим ймовірним спільником по злочинній діяльності останніх місяців. Мова йде про 32-річного Василя Судака, якого раніше було арештовано за підозрою у скоєння крадіжки.

Проверьте

Президент Зеленский заявил, что шахтеры получили зарплату за октябрь и ноябрь

Долги по зарплатам шахтерам за октябрь-ноябрь уже перечислены на шахты. Об этом заявил президент Владимир …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *