17 марта, 2022 12:58

Після заяви Зеленського про зв’язок «смотрящєго» Вадима Столара з будівельними махінаціями нардепа завернули в "Жулянах" через фальшиві паспорти

Після заяви Зеленського про зв’язок «смотрящєго» Вадима Столара з будівельними махінаціями нардепа завернули в «Жулянах» через фальшиві паспорти

Печерський районний суд Києва скасував постанову про закриття кримінального провадження за фактом ймовірного перевищення влади та службових повноважень (ч.1 ст.365 КК України) працівниками Державної прикордонної служби стосовно народного депутата від «Опозиційной платформи — За життя!» Вадима Столара. Відповідне рішення на початку червня 2020 року ухвалила слідчий суддя Світлана Смик.

Мова йде про скандал зразка жовтня 2019 року, якому передувало персональне «вітання» Столару під час пресмарафону президента Володимира Зеленського. 10 жовтня минулого року гарант Конституції заявив, що парламентар повʼязаний з махінаціями на ринку нерухомості в столиці.

«Відносини між мером і депутатами Київради. Я знаю, що там немає відносин, і це не через нас, я думаю, непорозуміння, багато проблем, групи впливів… Я думаю, я не знаю особисто цієї людини, але через пана Столара… Його прізвище звучить там, якісь були будівлі, якісь кошти, якісь відмивання, дуже великі, мільйонні суми. Я думаю, що все це проблеми, які треба вирішувати», — цитували тоді ЗМІ Зеленського.

Ввечері 20 жовтня 2019 року в міжнародному аеропорту «Київ» історія набула продовження. Тоді Столар намагався відлетіти з України літаком, але персонал зміни прикордонних нарядів в пункту пропуску «загорнув» парламентаря, посилаючись на те, що відносно нього в системі «Гарт-1» встановлено доручення за індексом «В» (щодо додаткового вивчення питання щодо наявності законних підстав у Вадима Михайловича для перетину державного кордону). Приводом для постановки на контроль стала інформація про можливе використання Столаром фальшивих або справжніх паспортів іноземних держав.

З матеріалів справи випливає: обурений цим фактом та зневагою прикордонників народний обранець нагадав їм про свій статус, втім це не розтопило лід у їхніх серцях. Правоохоронці відмовлялися «випускати» Столара за кордон. Відповідне доручення щодо парламентаря було знято з контролю та вилучено з бази «Гарт-1» лише через 10 діб після інциденту — 30 жовтня 2020 року.

На цьому Вадим Михайлович не зупинився, та на початку поточного року звернувся із заявою про злочин з боку працівників ДПСУ за мотивами скандального затримання в аеропорту. Опікуватися справою було доручено відділу з розслідування військових злочинів столичного теруправління ДБР. Ці правоохоронці опитали кількох свідків інциденту та вивчили документи, але зрештою 21 лютого 2020 року слідчий Третього слідчого відділу ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Києві, Григорій Жайворонко виніс постанову про закриття провадження у зв’язку з відсутністю в діяннях прикордонників складу кримінального правопорушення (п.2 ч.1 ст.284 КПК України).

Адвокат Столара Володимир Раков оскаржив цей вердикт, та своїми аргументами переконав суд поновити слідство. Зокрема, він апелював до того, що в ДБР підійшли до розслідування формально та не визначили джерело отримання інформації, через яку де-юре опустилася залізна завіса на кордоні для нардепа. А також вказав на персональну роль у «загортанні» парламентаря з боку начальника управління боротьби з транскордонною злочинністю Департаменту оперативно-розшукової діяльності Адміністрації ДПСУ Юрія Ковальчука, який нібито телефоном звітував про затримання в «Жулянах» Столара особисто заступнику Голови Держприкордонслужби Вадиму Ченчику.

Джерело: detective-info

Читайте также: ВАКС назначил к рассмотрению дело о завладении 18 гектарами земли под Киевом

Проверьте

Президент Зеленский заявил, что шахтеры получили зарплату за октябрь и ноябрь

Долги по зарплатам шахтерам за октябрь-ноябрь уже перечислены на шахты. Об этом заявил президент Владимир …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *