31 марта, 2022 0:59

Росія для забезпечення Криму водою з України може вдатися до військової ескалації, – Куніцин

Росія для забезпечення Криму водою з України може вдатися до військової ескалації, – Куніцин

Україні слід бути готовою до того, що Російська Федерація може вдатися до військової ескалації, щоб забезпечити дніпровською водою анексований Крим.

Таку думку в ефірі ObozTV висловив у четвер, 11 червня, ексглава Ради міністрів АР Крим, а нині – очільник Консультативної ради у справах ветеранів війни при ОПУ Сергій Куніцин.

“Росія може піти на якісь дії, військову ескалацію. Херсон їм не потрібен, їм потрібне Каховське море і шлюзи в районі Таврійська і Каховки, тому що без цього воду в Крим не подаси. На цей аспект треба звертати серйозну увагу, тому що ми вже переконалися і щодо Криму, і Донбасу … Тоді теж ніхто не очікував, але це сталося. Треба бути напоготові “, – вважає Куніцин.

За його словами, прісної води, яку зараз беруть зі свердловин, в Криму вже не вистачає через зростання кількості населення півострова. “Ситуація з водою критична, без України вони не зможуть цю проблему вирішити, тому що об’єктивно такого обсягу води не існує. Вони не можуть, як в Сінгапурі, витратити $100 млрд доларів на те, щоб опріснювати морську воду”, – зазначив Куніцин. У цьому контексті він нагадав про непередбачувані дії РФ з островом Тузла.

“Хто міг спрогнозувати події на Тузлі? Два президенти – Леонід Кучма і Володимир Путін – зустрілися, роз’їхалися, а на наступний день там почали насипати чотирикілометрову дамбу, і це тривало протягом місяця. Залишалася доба для того, щоб з’єднати дамбу з островом. Якби не жорстка позиція президента, силовиків, кримської влади, прикордонників, Збройних сил, якби ми не затопили дві баржі вночі – невідомо, чим би це все закінчилося “, – нагадав Куніцин. Він додав, що “після Тузли прекрасно зрозумів, що чекати можна чого завгодно”. Раніше в кримському Держкомводогоспі визнали, що за останній місяць наповнюваність водосховищ Криму знизилася на 7,1 млн кубометрів.

Читайте также: СБУ просить українців уникати поїздок до Росії

Проверьте

Президент Зеленский заявил, что шахтеры получили зарплату за октябрь и ноябрь

Долги по зарплатам шахтерам за октябрь-ноябрь уже перечислены на шахты. Об этом заявил президент Владимир …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *