14 марта, 2022 21:31

У МОЗ опублікували інструкцію для українців, які повертаються додому

Міністерство охорони здоров’я закликало українців після повернення додому суворо дотримуватися режиму самоізоляції й опублікував інструкцію, щоб не допустити поширення коронавіруса.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Як зазначають у відомстві, самоізоляція, насамперед, означає, що людина протягом як мінімум 14 днів повинна уникати будь-яких контактів з іншими людьми, щоб зменшити ризик зараження. Неприпустимі контакти віч-на-віч ближче ніж на 1,5 метра і довше 15 хвилин.

Єдине виключення — звернення за медичною допомогою. При будь-яких симптомах хвороби зателефонуйте свого сімейного лікаря або лікаря і дотримуйтесь рекомендацій.

Як підготуватися до самоізоляції:

1. Продумайте, що вам знадобиться протягом 14 днів, щоб вам не потрібно було виходити з дому. По можливості попросіть друзів або родичів забезпечити ваше житло необхідними речами.

2. При необхідності користуйтеся службами доставки з онлайн-оплатою продуктів, ліків, якщо маєте хронічні захворювання, тощо. Доставку просіть залишати за дверима.

3. Попередьте друзів і родичів, що ви тимчасово не зможете приймати відвідувачів і гостей. Виберіть контактну особу, до якої в разі необхідності зверніться за допомогою.

4. Попередьте свого сімейного лікаря про режим самоізоляції й підтримуйте зв’язок з ним.

5. Домовтеся з роботодавцем про віддалений режим роботи.

Якщо ви живете не самі:

1. Ізолюйтеся в окремій кімнаті, часто провітрюйте її, регулярно робіть вологе прибирання.

2. Якщо можливо, використовуйте окрему ванну і/або туалет, готуйте їжу і їжте окремо. Якщо немає — використовуйте максимальну дезінфекцію і запобіжні заходи.

3. Уникайте контакту з іншими людьми. Коли це неможливо, надягайте медичну маску і викидайте її після використання або забруднення.

4. Суворо дотримуйтесь правил особистої гігієни, часто мийте руки з милом.

«Якщо вам треба вийти з дому, використовуйте маску для обличчя і мінімізуйте контакти з іншими людьми. Використовуйте засоби для дезінфекції рук», — йдеться в повідомленні МОЗ.

Також у відомстві застерігають, якщо під час самоізоляції у людини з’явилися симптоми хвороби (кашель, задишка, лихоманка, діарея), варто негайно звернутися за медичною допомогою, а також повідомити про свої недавні подорожі, а також контакти з людьми, які мали ознаки захворювання ГРВІ.

Проверьте

Президент Зеленский заявил, что шахтеры получили зарплату за октябрь и ноябрь

Долги по зарплатам шахтерам за октябрь-ноябрь уже перечислены на шахты. Об этом заявил президент Владимир …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *