13 марта, 2022 5:46

НС: в Україні можуть обмежити виробництво продуктів харчування

З наступного тижня в Україні можливий надзвичайний стан. Під обмежувальні заходи можуть потрапити і виробники продуктів харчування, повідомляє

У Києві з понеділка будуть введені обмеження на пересування: громадським транспортом зможуть користуватися тільки працівники критичної інфраструктури. Однак посилення торкнеться, ймовірно, не тільки столиці.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у себе в Facebook описав які заходи, на його погляд, потрібно зробити для протидії коронавірусу.

«У країні вже введені обмежувальні заходи. Вони будуть значно жорсткішими в найближчі дні — це продиктовано необхідністю! Це потрібно робити!

У всьому світі обмеження і криза — всюди, як і у нас немає масок і респіраторів — і в США і в Європі — паніка захопила величезні простори світу.

Немає тестів, немає апаратів штучної вентиляції легенів.

Провідні економіки світу і кращі системи охорони здоров’я виявилися не готові до атаки вірусу. Це факт.
У нас ситуація з цим така ж погана. Це треба чесно говорити. І дива завтра не відбудеться.

Засоби захисту та тести проводяться і закуповуються — в умовах жорстокої конкуренції у всьому світі наші агенти купують і засоби захисту та компоненти. Робимо це і в Україні. Всі, хто цим займаються — сконцентровані і навантажені роботою 24\7.

Потрібен час! Ситуація буде змінюватися, ми будемо насичувати систему всім необхідним — але потрібен час!
Потрібно виграти час, що б зараз не піддавалися хворобі якомога більше українців.

Кожен день не позамежної напруги нашої перехідної, кульгаючої медичної системи — важливи!!!

І тому — тотальний повний карантин — моя позиція, про яку хочу просити кожного з Вас і буду наполягати на ньому, згідно з моїми повноваженнями в органах влади.

На даний момент в країні повинні працювати тільки критично необхідні суб’єкти господарювання, незалежно від форм власності!

Підприємства критичної промислової інфраструктури — інші повинні бути закриті і люди повинні бути вдома на карантині. Не звільнені, не відправлені за свій рахунок — на карантині!!!! — про збитки і компенсації подумаємо і вирішимо пізніше, коли виживемо!», — написав Аваков.

При цьому, як стало відомо з власних джерел, під обмеження можуть потрапити і виробники продуктів харчування.

Незважаючи на значне збільшення споживчого попиту, що недавно підтвердили виробники молочки, уряд розглядає варіант «фільтрації» виробництв.

«Наш Яготинський завод в ці дні працює як звір. Виробляючи 310-320 тонн продукції замість звичайних 270. Заявки торгівлі забезпечуємо повністю», — написав у Facebook Олександр Деркач.

На повну потужність працює і найбільший виробник курятини «Наша Ряба», компанія МХП. З причини того, що курятина має противірусні властивості — попит на неї зараз підвищений.

Проте в уряді обговорюється думка про те, що така кількість виробників продуктів харчування країні зараз не потрібна і частину з них можна закрити.

Для роз’яснення ситуації, звернеться до міністерства розвитку економіки.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *