17 марта, 2022 19:32

Сутички і напад на Сивохо: поліція затримала 15 людей, частину вже відпустили

Поліція затримала 15 осіб, які брали участь у штовханині та перепалках після презентації Національної платформи примирення. Їх відправили до Печерського райуправління поліції Києва. Відомо, що десятьох затриманих допитали і вже відпустили.

Десятьох людей допитали, зібрали пояснення і відпустили, зазначили у поліції Києва, пише Інтерфакс-Україна.

15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень. Поліцейські продовжують пошуки всіх учасників інциденту. На місці події працює слідчо-оперативна група,
– кажуть у поліції.

За фактом інциденту правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження за статтею «Хуліганство». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк 4 років.

Що відомо про напад на Сивохо

Через штовханину радник секретаря РНБО Сергій Сивохо навіть упав. Події відбувалися у КВЦ «Парковий», куди група представників «Нацкорпусу» увірвалися по завершенню події. Після сутички ці люди намагалися втекти з місця подій, однак частину вдалося затримати. Про це інформує пресслужба Нацполіції України.

Тим часом під Печерським райвідділенням поліції зібралося десятки представників «Нацкорпусу». Телеграм-канал «Резидент» із посиланням на власні джерела, пише, що чоловіки готові до штурму приміщення поліції. Вони вимагають відпустити затриманих.

Водночас, кореспондентка 24 каналу з місця подій повідомляє, що поки ситуація спокійна.

Ситуація під Печерським райвідділенням поліції / Фото Анастасії Федченко (24 канал)

Один із лідерів націоналістів, керівник центрального штабу партії «Національний Корпус» Родіон Кудряшов пояснив причину нападу на Сивохо. За його словами, конфлікт спровокувало те, що радник секретаря РНБО кілька разів ухилився від відповіді на питання, чи є Росія агресором.

Зараз Нацгвардія повністю заблокувала вхід до будівлі поліції. Адвокати вже всередині, поки їх не пускають до затриманих.

Поліція працює на місці інциденту

Як молодики влаштували штовханину з Сивохо: відео

Що відомо про платформу примирення?Платформу, яку 12 березня презентував Сивохо, створено у межах виконання гуманітарного плану реінтеграції окупованих територій Донбасу. Така ініціатива повинна допомогти «людям по обидва боки конфлікту слухати і чути».

Презентація платформи мала відбутися ще 19 лютого, але перед цим проросійські бойовики напали на позиції українських захисників під Золотим, намагаючись прорвати оборону.Тому захід перенесли. Презентація відбулася 12 березня у київському КВЦ «Парковий».

Проверьте

На Луганщині судитимуть «екс-заступницю міністра промисловості ЛНР»

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *