17 марта, 2022 1:56

Жертвами домашнього насильства в Києві стали 15 неповнолітніх за тиждень

У Києві за минулий тиждень правоохоронці зафіксували 616 звернень з приводу домашнього насильства. Це на 56 звернень більше, ніж попереднього тижня. 15 випадків стосувалися насильства над дітьми.

За даними КМДА, найбільше звернень надійшло в Дарницькому районі – 66, а найменше у Печерському та Шевченківському – по 28. З усіх випадків 15 звернень стосувалися насильства над неповнолітніми.

Правоохоронці зазначили, що це найбільший показник з початку року.

Протягом цього періоду Київський міський центр роботи з жінками отримав 119 звернень по домашньому насильству. Від жінок надійшло – 104, а від чоловіків – 15.

Також поліцейські зафіксували 441 звернення щодо домашнього насильства. З них правоохоронці винесли 60 термінових заборонних приписів, що забороняють кривдникові наближатися до постраждалих або перебувати в одному з ними місці терміном до 10 діб.

Куди звертитися у разі домашнього насильства

В екстреній ситуації дзвонити на 102 і обов’язково вказати, що з приводу домашнього насильства. Також можна звернутись по допомогу до мобільних бригад психологічної допомоги. За номером: 0-800-500-335 або 116 123 (короткий номер з мобільного). Якщо насильство відбулося вчора (у інший день), то можна написати заяву й зафіксувати, що було скоєно домашнє насильство.

Проверьте

На Луганщині судитимуть «екс-заступницю міністра промисловості ЛНР»

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *