15 марта, 2022 14:00

Іноземні найманці на Донбасі: Генпрокуратура зареєструвала нові кримінальні впровадження

В Офісі Генерального прокурора розпочаті нові кримінальні провадження за фактами участі найманців у збройному конфлікт на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Прокурори встановили, що, починаючи з 2014 року по теперішній час, щонайменше 3 громадянина Киргизької Республіки, 5 громадян Боснії і Герцеговини та 7 громадян Федеративної Республіки Бразилія брали участь у збройному конфлікті проти України у складі іррегулярних не передбачених законом збройних формувань РФ на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Іноземні найманці «служили» у складі різних підрозділів НЗФ РФ. Зокрема, у так званих 14 батальйоні територіальної оборони «Призрак», 11 окремому мотострілецькому полку «Восток», 5 окремій мотострілецькій бригаді «Оплот», приватній військовій компанії «Вагнер».

Максимальне покарання за вказаними статтями передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Також повідомляється, що Офіс Генерального прокурора раніше вже реєстрував кримінальні провадження за фактами участі 20 французів та чилійця у збройному конфлікті проти України.

Раніше група ІС повідомляла, що співробітники Служби безпеки України ідентифікували та оголосили у розшук російських найманців, які 23 липня 2014 року у Лисичанську Луганської області вчинили збройний напад на підрозділ українських військових.

_______________________________________________________________

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на аккаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу.

Проверьте

На Луганщині судитимуть «екс-заступницю міністра промисловості ЛНР»

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *