24 января, 2024 6:31

Міжамериканська конвенція про взаємну допомогу в кримінальних справах набула чинності для України

Міжамериканська конвенція про взаємну допомогу в кримінальних справах набула чинності для України 28 березня 2021 року. Також набув чинності Факультативний протокол.

Україна приєдналась до Конвенції та Факультативного протоколу 5 листопада 2020 року.

Допомога, передбачена Конвенцією, включає, зокрема, такі процедури:

повідомлення про постанови та судові рішення; отримання показань або заяв від осіб; виклик свідків і експертів для надання показань; арешт і вилучення майна, замороження активів і допомога в процедурах, пов’язаних із конфіскацією; обшуки або вилучення; огляд предметів і місць; вручення судових документів; пересилання документів, висновків, відомостей і доказів; передання затриманих осіб для цілей, передбачених цією Конвенцією; будь-яку іншу процесуальну дію, якщо держава, що запитує, та запитувана держава про це домовились.

Відповідно до Протоколу, якщо діяння, зазначене в запиті, стосується податкового злочину такого самого характеру, як і злочин відповідно до законодавства запитуваної держави, не можна відмовити в наданні правової допомоги:

у вилученні й арешті майна; обшуках і конфіскації, включаючи обшуки приміщень.

Учасницями Конвенції є 28 держав:

Антигуа і Барбуда; Аргентинська Республіка; Співдружність Багамських Островів; Багатонаціональна Держава Болівія; Федеративна Республіка Бразилія; Канада; Республіка Чилі; Республіка Колумбія; Коста-Ріка; Співдружність Домініки; Республіка Еквадор; Республіка Ель-Сальвадор; Гренада; Республіка Гватемала; Кооперативна Республіка Гайана; Республіка Гондурас; Ямайка; Мексиканські Сполучені Штати; Республіка Нікарагуа; Республіка Панама; Республіка Парагвай; Республіка Перу; Республіка Суринам; Республіка Тринідад і Тобаго; США; Східна Республіка Уругвай; Боліварська Республіка Венесуела; Республіка Казахстан.

Факультативний протокол ратифікували 7 держав:

Федеративна Республіка Бразилія; Республіка Чилі; Республіка Колумбія; Республіка Еквадор; США; Республіка Гондурас; Республіка Парагвай.

Проверьте

ВС: підозрюваний, обвинувачений та засуджений не можуть відмовитись від скарги захисника

Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду постановив: підозрюваний, обвинувачуваний, засуджений не мають права відмовитись …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *