4 февраля, 2024 2:14
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

Кабмін визначив, які працівники та ФОП можуть отримати 8 тис. грн допомоги

Постановою від 07 квітня 2021 р. № 329 Кабінет Міністрів затвердив перелік основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, що призводять до тимчасової зупинки роботи суб’єктів господарювання, в яких працюють застраховані особи, та ФОП.

Нагадаємо, 9 квітня набрав чинності закон про допомогу застрахованим особам, постраждалим від локдауну. Цим законом запроваджено допомогу в розмірі 8 тисяч грн постраждалим від посилення карантину в “червоних” зонах.

Відповідно до закону саме Кабмін має затвердити перелік основних видів економічної діяльності, яких стосується посилення карантину.

До цього переліку, зокрема, ввійшли:

роздрібна торгівля комп’ютерами, текстилем, побутовими електротоварами, меблями, книгами, іграшками, спортивним інвентарем тощо; діяльність ресторанів, надання послуг мобільного харчування; обслуговування напоями; демонстрація кінофільмів; театральна та концертна діяльність; функціювання бібліотек, архівів, музеїв, спортивних клубів, фітнес-центрів.

Надання допомоги застрахованим особам здійснюється на підставі заяви застрахованої особи, поданої нею в електронній формі з використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг протягом 30 днів із дня запровадження на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці додаткових карантинних обмежень.

Заява формується та подається застрахованою особою в електронній формі через Єдиний державний вебпортал електронних послуг “Портал Дія”, у тому числі з використанням мобільного додатка “Дія”.

У заяві потрібно вказати:

ПІБ, дату народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності) та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролювальний орган і мають відмітку в паспорті); адресу реєстрації місця проживання заявника; номер банківського рахунка заявника для виплати допомоги – за стандартом IBAN; підтвердження відповідності застрахованої особи вимогам цього закону; надання згоди заявником на обробку персональних даних відповідно до закону.

Детальний порядок отримання допомоги затверджено постановою Кабінету Міністрів від 07 квітня 2021 р. № 328.

Проверьте

Зураб Аласанія: «Рейтинги я не визнаю, головне – довіра»

Головна — Політика — 15 квітня 2021, 07:00 Зураб Аласанія: «Рейтинги я не визнаю, головне …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *