24 февраля, 2024 6:29
ОСТРАЯ НОВОСТЬ

2020 року в Україні встановлено рекорд за кількістю побудованих і відремонтованих доріг – ЗМІ

Видання «Деловая столица» назвало п’ять головних досягнень «Укравтодору» 2020 року. У редакційній статті, опублікованій 15 грудня, портал пише, що цьогоріч під час реалізації програми «Велике будівництво» встановлено абсолютний рекорд за кількістю відремонтованих і побудованих доріг державного значення.

«Станом на початок грудня «Укравтодор» відремонтував і побудував 3900 км доріг державного значення. План до кінця року – оновити 4200 км. Ще 2000 км за рік оновили обласні державні адміністрації», – зазначено в матеріалі.

Такого, пише видання, ніколи не вдавалося досягти за всі роки незалежності. Другим пунктом журналісти назвали зниження вартості готових об’єктів. За даними видання, економія на кожному кілометрі становила 4,5 млн грн.

По-третє, зазначають автори статті, уперше в історії України застосовано принцип ремонту доріг цілими маршрутами, а не окремими ділянками. Раніше «дороги довжиною в 100 км ділилися на відрізки по 5 км і ремонтувалися кілька років, у результаті чого на одній і тій же трасі хороші ділянки змінювалися ямами і «кратерами», пише видання.

Також 2020 року під час «Великого будівництва» не було пріоритетних областей – дороги ремонтували і будували в усіх регіонах.

«У 2020 році ми змінили підходи, і ми дійсно зшиваємо Україну», – наводить «Деловая столица» слова народної депутатки від «Слуги народу», голови міжфракційного об’єднання «За «Велике будівництво» Олени Шуляк.

П’ятим пунктом видання називає максимальну підтримку державних інвестицій у розвиток інфраструктури з боку населення.

«Як показали результати соціологічного дослідження КМІС, абсолютна більшість українців – 89,8% – підтримують державні інвестиції в будівництво/ремонт доріг, мостів, транспортних розв’язок, дитсадків, шкіл, лікарень, поліклінік, спортмайданчиків, стадіонів», – ідеться в матеріалі.

Проєкт «Велике будівництво» стартував в Україні 2 березня. Це спільна програма президента України Володимира Зеленського та уряду України, реалізацію якої передбачено бюджетним коштом.

Радник президента Олег Устенко заявив, що «Велике будівництво» в перспективі може забезпечити зростання ВВП до позначки 5%.

Позитивний ефект від президентської програми «Велике будівництво» не лише запобіг серйозному падінню української економіки у кризовий період, але і створює потенціал для зростання основних показників. Про це написало видання Delo.ua із посиланням на дослідження, проведене незалежною групою макроекономічного аналізу та прогнозування Ukraine Economic Outlook.

Проверьте

Вакцинацию от коронавируса в Украине рассчитывают начать в феврале – глава Минздрава

В рамках глобальной инициативы СОVAX Украина начнет получать вакцину от коронавирусной инфекции ориентировочно в конце …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *