16 марта, 2022 4:57

Волинянка Тетяна Димарчук відзначила 104-й день народження

21-го березня мешканці міста Любомль Тетяні Іванівні Димарчук виповнилося 104 роки. Жінка прожила непросте життя: тяжко працювала, зазнала чимало воєнних лихоліть, виживала в голодні роки.

Про це повідомив «Кордон».

Читайте також: 100-літня волинянка поповнила ряди довгожителів

Осиротіла Тетяна Іванівна, коли ще й 10 років не мала. Все дитинство жила із старшою сестрою вдвох. Малим дівчам хотіла вчитися в школі, але була змушена щодня пасти в наймах корови, аби мати що їсти.

У 17 років вийшла заміж у заможну сім’ю, де було багато худоби, мали з чим хазяйнувати. З чоловіком працювала в лісі.

Читайте також: Тринадцять онуків та 24 правнуки: найстарша мешканка Дубровиччини відзначила 100-річчя

Пізніше радянська влада забрали в родини землю, згодом почалась Друга світова війна. Тетяна Димарчук досі в деталях пам’ятає ті нелегкі часи.

Після війни довелося теж скрутно, багато працювала вручну в полі. Десять літ доїла тричі на день 14 корів. Як чоловік вернувся з війни, то трохи легше стало. У подружжя було двоє дітей: донька та син.

Читайте також: На Хмельниччині помер столітній довгожитель

Тетяні Іванівні пощастило прожити понад сто літ: мати змогу тішилися дітьми, внуками і правнуками. Поміж сімейних радощів були й хвилини горя. Спочатку важко переживала втрату чоловіка. Вже й дочку пережила. Роки пролетіли швидко, створивши столітній архів спогадів. 

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *