29 марта, 2022 2:30

Молодики під Харковом напали з сокирами й стріляли в поліцейських: деталі, фото та відео

Інцидент трапився у Харківській області 3 червня. Група чоловіків атакувала автомобіль із правоохоронцями палицями, сокирами й вогнепальною зброєю. Причиною стало начебто те, що за молодиками – членами громадської організації «Потон» – поліція стежила за допомогою дрона. Усіх нападників затримали.

Про напад на поліцейський у Харківській області 3 червня розповіли у пресслужбі МВС України у фейсбуці.

Що кажуть про інцидент з молодиками під Харковом у поліції

Група молодиків у Краснокутському районі Харківської області атакувала поліцейських. Перебували поліцейські у тому районі у службових справах. Чоловіки ж із палицями, сокирами та іншою зброєю поводилися агресивно, порізали колеса автомобіля поліції, розбили вітрове скло та стріляли у бокове вікно. Правоохоронці затримали усіх нападників. Які, до слова, називали себе «поселенцями Слобожанської Січі». У поліції додали, що 2 червня ці ж люди погрожували керівнику одного з відділів поліції


Затримані нападники на поліцейських

Яке покарання загрожує нападникам

У разі визнання судом провини, чоловіків можуть покарати за такі злочини:

Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу. Посягання на життя працівника правоохоронного органу. Незаконне позбавлення волі або викрадення людини.

Максимальне покарання за таке – 15 років позбавлення волі або навіть довічне ув’язнення.


Звинувачують затриманих навіть у посяганні на життя працівника правоохоронних органів

Як пояснюють свої дії чоловіки, які атакували поліцейських

У соцмережах опублікували відео, яке знімали затримані поліцією чоловіки. Вони заявили, що правоохоронці стежили за ними за допомогою дрона, як пишуть у newsroom.kh.ua.

Саме тому, мовляв, ці чоловіки, які є членами громадської організації «Потон», вистежили самих поліцейських, оточили їхню машину та вимагали пояснень.

Дивіться відео, відзняте чоловіками до їхнього затримання

Згодом члени організації – приблизно 30 людей – зібралися під відділком поліції у Харкові, аби простежити за долею своїх затриманих товаришів. 


Три десятки людей зібралися під відділком у Харкові / Фото newsroom.kh.ua

Що відомо про організацію «Потон»? Зареєстрована у 2015 році в Харкові. Лідер «Потону» Павло Онищенко був кандидатом у депутати у 173 окрузі від «Опозиційної платформи – За життя». З відкритих даних системи youcontrol відомо, що організація фігурує у низці кримінальних проваджень, зокрема щодо звинувачень у хуліганстві та крадіжках.  

Проверьте

Першу страту за 17 років у США відклали за кілька годин до виконання

У США 13 липня мала відбутися страта злочинця за вироком федерального рівня – вперше за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *