14 марта, 2022 13:36

Україна та Молдова обговорили ситуацію у Придністров’ї та виведення російських військ

У середу, 22 липня, заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар провів відеоконференцію з держсекретарем МЗС Молдови Думітру Соколаном. Однією з тем розмови була ситуація у Придністров’ї, повідомляє пресслужба МЗС України.

Зокрема, сторони підтвердили необхідність виведення російський військ, які перебувають на території так званої «Придністровської Молдавської Республіки».

Також дипломати обговорили питання здійснення утилізації надлишкових боєприпасів у селі Ковбасна, що у Придністров’ї, під міжнародним контролем.

Нагадаємо, в 1991 році на території Молдови проросійські сепаратисти після перемоги над молдовською армією проголосили незалежність так званої «Придністровської Молдавської Республіки». Зараз конфлікт заморожений, але на території ПМР знаходяться російські військові.

Як повідомляла група ІС, у Молдові заявили, що утилізація російських боєприпасів на території невизнаного Придністров’я повинна проводитися за підтримки ЄС, США і України.

Інформація — одна з граней війни! Підписуйтесь на акаунт «Інформаційного спротиву» в Twitter — посилання на наші ексклюзиви, а також найрезонансніші новини України та світу

Проверьте

На Луганщині судитимуть «екс-заступницю міністра промисловості ЛНР»

Луганська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох учасників організованої злочинної групи за …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *