17 марта, 2022 9:10

2023 року дефіцит бюджету України становитиме 3% ВВП – Марченко

Згідно із проєктом держбюджету України на 2021 рік, дефіцит планують на рівні 270 млрд грн, що становить 6% ВВП. Про це 18 вересня під час виступу у Верховній Раді заявив міністр фінансів Сергій Марченко, передає кореспондент видання «ГОРДОН».

«За прогнозом МВФ, фіскальний дефіцит країн, що формується у 2021 році, у середньому складе 8,5% ВВП, а у світі – 8,2%. Показники України в цьому контексті виглядають досить помірними», – зазначив він.

Марченко додав, що Мінфін очікує на скорочення дефіциту бюджету в середньостроковій перспективі.

«У 2022 році – до 4,5%, у 2023 році – до 3% ВВП. Передчасне різке зменшення дефіциту в наступному році стало б шоком для нашої економіки, поглибило економічний спад під затяжним характером пандемії і могло заблокувати позитивні тенденції відновлення ВВП», – пояснив він.

Проєкт держбюджету, у якому закладено розмір дефіциту, опублікували 14 вересня. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив 16 вересня, що непідйомність дефіциту державного бюджету України – це міф.

У законі «Про державний бюджет України на 2020 рік» (після внесених від початку року правок) доходи визначено на рівні 978,71 млрд грн, витрати – 1,27 трлн грн. Отже, дефіцит бюджету перевищує 29%.

Проверьте

Рекомендації Антимонопольного комітету дали змогу зберегти справедливі умови для вантажовідправників – металурги

Антимонопольний комітет України рекомендував «Укрзалізниці» відмовитися від ниток графіка руху поїздів, і в такий спосіб …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *