13 марта, 2022 7:59

Україною курсують автомобілі з гучномовцями для інформування населення про карантин

Відтепер важливу інформацію щодо дій населення на час оголошення карантину можна буде почути двічі на день (вранці та ввечері) на вулицях у кожному регіоні країни. 

Спеціальні автомобілі ДСНС, обладнані гучномовними пристроями, транслюватимуть аудіозвернення із закликом дотримуватися санітарно-гігієнічних норм і правил, спрямованих на запобігання зараженню коронавірусною інфекцією, повідомляє пресслужба МВС.

На Миколаївщині рятувальники на 21-й машині попереджали мешканців мікрорайону Намив і Соляні обласного центру, а також у містах Вознесенськ, Баштанка, Нова Одеса, Южноукраїнськ.

На Закарпатті курсують 15 автомобілів по центральним вулицям обласного та районних центрів. На території Буковини залучено 13 автомобілів, з них 2 у Чернівцях та 11 в районах області.

Для інформування мешканців Кіровоградщини залучено 22 автомобілі: по одному у кожному районі області та 2 авто у Кропивницькому.

Одразу 8 автомобілів курсуватимуть столицею, а на території Сумської області у 18 адміністративних районах було задіяно 19 одиниць техніки для здійснення оповіщення.

На Донеччині інформування здійснюється 13-ми екіпажами ДСНС, а на Луганщині — 5-ма. 

У свою чергу, для оповіщення населення Прикарпаття залучено 16 автомобілів. У Тернопільській області працює 18 екіпажів, які здійснюють інформування населення щодо заходів безпеки в умовах карантину.

На Житомирщині 20 одиниць техніки курсують вулицями міст та районів, біля продуктових магазинів, аптек, тощо. Водночас мешканців Полтавської області рятувальники інформують на 29-ти автомобілях, з яких лунають аудіозвернення.

Також у взаємодії із місцевими органами виконавчої влади інформування людей здійснюється через засоби масової інформації та системи централізованого оповіщення цивільного захисту.

Рятувальники нагадують! У зв’язку з карантином, громадянам наполегливо рекомендується без крайньої необхідності не залишати місця проживання!

— не виходьте на вулицю без нагальної потреби;

— не відвідуйте місця скупчення людей;

— під час перебування на вулиці одягайте захисні маски, зберігати дистанцію між людьми не менше ніж 2 метри;

— дотримуйтесь заходів особистої гігієни;

— подбайте про близьких та рідних людей літнього віку, забезпечивши їх усім необхідним, аби їм не довелось виходити на вулицю.

Дисципліна та виконання усіх особистих та загальних заходів безпеки є протидією поширенню коронавірусної інфекції!

 

Проверьте

Президент Зеленский заявил, что шахтеры получили зарплату за октябрь и ноябрь

Долги по зарплатам шахтерам за октябрь-ноябрь уже перечислены на шахты. Об этом заявил президент Владимир …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *