15 марта, 2022 7:19

Вінниччина отримала 86 нових автомобілів швидкої допомоги

Автомобільний парк вінницької екстреної медичної допомоги поповнився на 86 нових автомобілів. З них 24 авто категорії С, тобто реанімобілі, у яких можна проводити оперативні втручання навіть під час руху. Вони оснащені апаратом штучної вентиляції легень, кардіомонітором, дефібрилятором, пневмоматрацом, кисневими балонами тощо. Решта –  62 автівки відносяться до категорії В. Вони мають таке ж обладнання, як і реанімобілі, але за винятком апарату штучної вентиляції легень. У них можна надавати інтенсивну терапію. Кожен автомобіль обладнаний GPS-трекерами для визначення місця знаходження бригади як найближчої до пацієнта.

Як повідомив директор Вінницького обласного центру екстреної допомоги та медицини катастроф Анатолій Пірникоза, закупівля нових реанімобілів та «швидких» відбулася ще у 2019 році в рамках реалізації першого етапу реформи екстреної медичної допомоги. Наприкінці минулого року були проведені тендерні закупівлі. З державного бюджету спрямали 141,2 млн грн. Свою частку по співфінансуванню внесли обласний та міський бюджети. Відтак загальна вартість машин становить понад 191 мільйон гривень.

«До вступу Вінницької області в реформу на догоспітальному етапі ми мали 1 % успішних реанімацій, після того вийшли на 16 % успішних реанімацій. В європейських країнах цей показник – від 20 до 40 %. При підтримці в оснащенні за 2–3 роки ми вийдемо на рівень європейських країн. Адже медичні працівники без обладнання мало чого варті», – відзначив Анатолій Пірникоза.

Він додав, що нині на території Вінницької області надання екстреної медичної допомоги здійснюється на 8 станціях екстреної медичної допомоги, в структуру яких входять 22 відділення. Також, на території області функціонує 31 пункт постійного базування бригад екстреної медичної допомоги. В області щодня працює 119 бригад, з них 69 – фельдшерських.

Олеся ШУТКЕВИЧ, Вінниччина

 

Проверьте

Президент Зеленский заявил, что шахтеры получили зарплату за октябрь и ноябрь

Долги по зарплатам шахтерам за октябрь-ноябрь уже перечислены на шахты. Об этом заявил президент Владимир …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *