17 марта, 2022 12:57

Очільники УСР Донеччини позбулися посад після "злиття" за $50 тисяч розслідування нападу на краматорського фермера

Очільники УСР Донеччини позбулися посад після «злиття» за $50 тисяч розслідування нападу на краматорського фермера

У вівторок, 11 серпня 2020 року Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України звітував про викриття учасників злочинної групи, яким оголошено про підозру в скоєнні розбійного нападу (ч.4 ст.187 КК України) на власника фермерського господарства в місті Краматорськ Донецької області.

П’ятірці зловмисників інкримінують причетність до пограбування фермера, напад на якого ретельно спланували. У його помешкання зловмисники вдерлися на світанку, побили господаря та змусили віддати їм ключі від сейфу, де зберігалися заощадження — 70 тис. дол., 200 тис. грн. та 200 г виробів із золота.

У свіжому повідомленні правоохоронців не конкретизована дата скоєння відповідного злочину, про розкриття якого донецькі силовики зі скандалом звітували ще чотири місяці тому — по «гарячих слідах».

Читайте также: Білоруські силовики напали на данського журналіста

Йдеться про жорстоке пограбування домоволодіння 49-річного Аліка Чалдаканяна на вулиці Проїзній в Краматорську, через яке в місті та верхівці силових структур регіону ледь не одразу виник скандальний резонанс.

Як вже зазначалося на сторінках Dетектив-Info, кулуарний ґвалт був спричинений дивними кроками та загадковими вказівками з боку високопосадовців у погонах, які вони почали робити одразу ж після викриття грабіжників. Через це одного з членів банди взагалі не стали доставляти до відділення поліції, а іншому не було погоджено текст підозри! Йдеться про 41-річного Геннадія Артамонова та 44-річного Романа Чотаняна, що мешкав по сусідству з Чалдаканяном та як вважається — «навів» злочинців на будинок фермера та був організатором нападу.

(Геннадій Артамонов)

(Роман Чотанян)

Власне про обрання ций парочці достойників «запобіжників» насправді й стосувався «свіжий звіт» поліції про перебіг розслідування справи про напад на фермера. Інша ж трійця членів ОЗУ — Ігор Грицюк, Андрій Куліченко та Арсен Григорян вже майже чотири місяці як перебувають в ДУ «Бахмутська установа виконання покарань №6» (ще наприкінці липня їх арешти було подовжено на строк до 15 вересня 2020 року включно), про що вже писав Dетектив-Info.

Вже тоді ми зазначали, що «дива» початкового етапу слідства у справі про напад на фермера в Краматорську стали предметом «розбору польотів» на заслуховуванні в очільника донецького главку Нацполіції Миколи Семенишина. Там з’ясувалося, що вказівку відпустити Артамонова та Чотаняна правоохоронцям «спустив» начальник регіонального Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції Максим Левітов.

Подальше службове розслідування, за інформацією джерел Dетектив-Info, дозволило встановити ймовірних компаньйонів висопосадовця у спробах «злити» провадження про розбійний напад на фермера. Одним з них начебто виступав заступник Левітова — Олександр Гаріпп.

Читайте также: Колишній начальник Запорізького главку поліції Золотоноша «відмазує» пьяний дебош через суд Дніпра

(Олександр Гаріпп)

Вважається, що саме за наслідками «історії Чалдаканяна» було ухвалено рішення про усунення з посад обох керманичів УСР Донеччини. «Гаріппа переведено до карного розшуку в обласний главк, а Левітов обіймає посаду начальника відділу в Бахмуті», — зазначає джерело.

Окрім цього, через скандал було призначено службове розслідування і в прокуратурі Донецької області. Тут ретельно вивчалися дії першого заступника керівника Краматорської місцевої прокуратури Максима Садового.

У розпорядження Dетектив-Info потрапив перелік питань, які виникли до Садового в працівників Генеральної інспекції Офісу Генпрокурора. Останні цікавилися, чи планувалося взагалі висунення підозр Артамонову та організатору зухвалого злочину, у чиїх кишенях могли «осісти» віднайдені в бандитів додаткові 50 тис. дол. буцімто в обмін на «індульгенцію» для Чотаняна та чи не лобіював такі дії краматорських процкерівників по справі хтось із керівників прокуратури Донецької області?

Проверьте

Президент Зеленский заявил, что шахтеры получили зарплату за октябрь и ноябрь

Долги по зарплатам шахтерам за октябрь-ноябрь уже перечислены на шахты. Об этом заявил президент Владимир …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *