17 марта, 2022 13:04

Спроба номер три. “Порохоботи” знову взяли в облогу будівлю Печерського суду столиці

Спроба номер три. “Порохоботи” знову взяли в облогу будівлю Печерського суду столиці

Сьогодні, 8 липня, Печерський районний суд Києва втретє зібрався на засідання з обрання запобіжного заходу п’ятому президенту України Петру Порошенку.

Початок засідання було заплановано на 11:00.

Суд уже збирався 18 червня та 1 липня, проте щоразу в розгляді питання оголошували перерву. Порошенко обидва рази був присутній на засіданнях разом зі своїми адвокатами, сім’єю й однопартійцями. В його підтримку також збиралися акції протесту біля будівлі Печерського райсуду в центрі Києва. 

Так сталося і сьогодні. Підтримати політика зібралося близько трьох тисяч осіб, – передає кореспондент ІНФОРМАТОРа з місця подій.

Фото – Роман Пєтушков Фото – Роман Пєтушков Фото – Роман Пєтушков Фото – Роман Пєтушков

Читайте также: Печерский суд в третий раз начал рассматривать меру пресечения Порошенко по делу Семочко

“Режим боїться сильних. Ріфф, Юля, Яна, Федина, Маруся, Марченко і його «пірати», Омелян, Порох – режим боїться кожного з них і тому хоче залякати і знищити.

Цієї середи #ПечернеСудилище знову буде спілкуватися із Петром Порошенком, його адвокатами і нами. Із нами усіма, адже голос вулиці прекрасно чути в судовій залі. І що голосніше говоритимуть Громадяни на вулиці, то менше комфорту у ручних суддів, сміливості у примітивних прокурорів і самовпевненості у Банкової.

Печерне правосуддя – це вирок самому Зеленському, але поки цей бумеранг до главслуги не долетів. І коли він прилетить, залежить виключно ВІД ВАС. Від нас усіх”, – йдеться в анонсі заходу на Facebook.

Фото – Роман Пєтушков Фото – Роман Пєтушков Фото – Роман Пєтушков Фото – Роман Пєтушков

Запобіжний захід Порошенко обирають в рамках справи, по якій Офіс генерального прокурора оголосив йому підозру 10 червня. Політику закидають тиск на голову Служби зовнішньої розвідки у 2018 році (нібито Порошенко таким чином домігся призначення першим заступником глави СЗР Сергія Семочко).

Фото – Роман Пєтушков Фото – Роман Пєтушков Фото – Роман Пєтушков Фото – Роман Пєтушков Фото – Роман Пєтушков

Спочатку прокуратура наполягала на арешті Петра Порошенка на період досудового розслідування – з можливістю внесення застави в розмірі 10 млн грн. Проте 18 червня прокурори попросили суд змінити клопотання, наполягаючи тепер на особистому зобов’язанні Порошенко в якості запобіжного заходу (замість арешту).

Про особисте зобов’язання для Порошенка просять на термін розслідування справи – він закінчувався 10 липня, однак за клопотанням прокуратури Печерський суд продовжив розслідування до 11 жовтня 2020 року.

Запобіжний захід лідеру Європейської солідарності обирає скандально відомий суддя Сергій Вовк. Саме він у 2012 році виніс обвинувальний вирок Юрію Луценку, а у 2019-му прийняв рішення на користь Андрія Портнова, задовольнивши його позов на 7 млн грн. до Міністерства юстиції та Державного казначейства (за шкоду, нібито завдану репутації Портнова).

Проте, на засіданні 18 червня адвокати Порошенко заявили, що не будуть просити про відвід судді Вовка.

Проверьте

Президент Зеленский заявил, что шахтеры получили зарплату за октябрь и ноябрь

Долги по зарплатам шахтерам за октябрь-ноябрь уже перечислены на шахты. Об этом заявил президент Владимир …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *